Ogórki w zalewie ziołowej

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Przepis od Pani Janiny z Nowego Dworu

3 kg ogórków

25 dkg cebuli

2 czerwone papryki

mały seler

Zalewa:

  • 3 szkalnki cukru
  • łyżeczka kolendry
  • 2 łyżki soli
  • 2 szklanki octu 10% Octowni Białystok
  • 3 łyżeczki białej gorczycy

Ogórki umyć i pokroić na 2-3 cm korki. Cebulę oczyścić i pokroić w krążki. Z papryki usunąć gniazda nasienie, umyć ją i pokroić w paski. Seler - po obraniu - w kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać razem i włożyć do słoików. Składniki na zalewę, polączyć, zagotować. Zalać nią słoiki. Pasteryzować 10 minut.

Search