Ogórki z ketchupem

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Przepis nadesłany przez Panią Teresę z Sokółki

2 kg ogórków ze skórką lub bez pokroić w ćwiartki a małe ogórki można całe włożyć do słoików dodając: liść laurowy, ziele angielskie, czosnek i koper.

Zalewa (zagotować):

  • 4 szklanki wody
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 szklanka octu 10% z Octowni Białystok
  • 2 łyżki soli kamiennej

Do 8 łyżek ketchupu (może być ostry lub łagodny, albo pół na pół) włać zagotowaną zalewę i wymieszać. Później całością zalać ogórki i wekować 3 minuty.pół na pół) włać zagotowaną zalewę i wymieszać. Później całością zalać ogórki i wekować 3 minuty.

Search